L’Ajuntament obligarà a tancar i netejar els solars i terrenys de les urbanitzacions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A principis de juliol entrarà en vigor la nova ordenança  de conservació, neteja i tancament de solars i terrenys de PLF, amb la que  el consistori vol preservar  i garantir la seguretat i salubritat dels terrenys no urbanitzats del nostre municipi que es trobin dins la trama urbana.

En aquest sentit la nova normativa prohibeix fer qualsevol abocament  en espais lliures o terrenys, ja siguin runes, restes vegetals o de qualsevol tipus de material. De fet l’ordenança obliga a mantenir aquests espais, tant públics, com privats, nets i lliure de vegetació baixa i arbustiva  i amb la massa arbòria esporgada i sense vegetació seca.  Es vol així evitar que aquests terrenys puguin ser origen  o propiciïn la propagació d’incendis forestals. La intenció de la norma és mantenir netes les parcel·les durant tot l’any, coma assegura Juan Andrés Osorio, regidor de Medi Ambient.

La normativa també especifica que les restes vegetals han de ser triturades, o portades a la deixalleria pel seu correcte tractament, tot i que també recull la crema controlada, amb la corresponent autorització.

Parcel.les de Ciutat Jardí. GoogleMaps
Parcel.les de Ciutat Jardí. GoogleMaps

A banda de la neteja obligada dels terrenys, el consistori també obligarà a tancar perimetralment els solars no urbanitzats en trama urbana. Un tancament que haurà d’estar vigent fins que no es facin obres al terreny i que haurà de seguir les condicions determinades pel Pla General  del nostre municipi.

Aquesta nova ordenança, que entrarà  en vigor la primera setmana de juliol, també obligarà als propietaris de terrenys en trama urbana a fer la seva part de la vorera, per donar continuïtat a les voreres de les urbanitzacions i per garantir la seguretat. Aquesta actuació s’haurà de fer, fins i tot quan no hi hagi intenció  propera de construir en el solar.

El consistori avisa que es faran inspeccions per fer complir la normativa i que si es desatenen els terminis d’execució marcats per l’Ajuntament s’interposaran sancions. Osorio, però assegura que primer es farà una campanya informativa  i pedagogia.

Les infraccions administratives per no haver tancat el solar o per no haver fet les voreres pot arribar als 750€, mentre que si no es fa cas dels requeriments la sanció pot suposar 3 mil€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics