URGENT

6 anys de presó per l’assassí del fillol del mossèn de Blanes

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó l’home que va matar a ganivetades el fillol d’un capellà en un pis de Blanes fa 2 anys i mig. La sentència recull el veredicte del jurat popular i condemna el processat, d’origen filipí, per un delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat, una atenuant d’obcecació i una eximent incompleta de drogoaddicció.

A l'Audiència de Girona, declaració de mossèn Jaume Reixach pel crim del seu fillol al pis de Blanes on convivien. Pels fets, està en presó provisional Eulogio Sol Lumalang.
Declaració del mossèn davant de l’acusat

En matèria de responsabilitat civil, el condemnat haurà d’indemnitzar amb 115.000 euros els familiars de la víctima.

Atenent la petició del jurat, però, un cop la sentència sigui ferma, l’Audiència proposarà a l’Estat que indulti parcialment l’acusat  i se li rebaixi la pena a la meitat, és a dir a 3 anys.

Per últim, la sentència desestima la petició que va fer la fiscal  del cas, que demanava obrir causa contra el mossèn i investigar-lo per tràfic de drogues, ja que durant el judici el mossèn va reconèixer haver comprat i consumit drogues amb l’acusat en diferents ocasions. El tribunal creu que “no hi ha indicis suficients” que permetin obrir un procés contra el clergue i recorda que, tot i que el capellà va admetre haver comprat per a ell metamfetamines, i drogar-se amb l’acusat, això no és delicte, ja que seria per ús compartit i no tràfic d’estupefaents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics