El guanyador dels Focs de Blanes actuarà a Lloret i Girona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dimecres s’ha presentant a Girona la quaranta sisena edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, una activitat  que cada any atreu milers de visitants a la població.

A l’acte, s’ha anunciat que la pirotècnia guanyadora d’enguany, a més del premi en metàl•lic, s’emportarà com a recompensa tres contractes. D’entrada, com fins ara, podrà repetir l’any següent al concurs blanenc, però també li permetrà actuar fent un castell de focs a la Festa Major de Santa Cristina de Lloret de Mar del 2017, un altre per a les Fires de Sant Narcís de Girona d’aquest any.

Durant la presentació, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha definit el conveni com una col•laboració entre dues poblacions veïnes que han de donar valor afegit als seus visitants.

El Concurs, amb gairebé mig segle de vida, torna a ampliar els dies d’espectacle amb cinc nits de focs d’artifici, amb cinc pirotècnies diferents. D’aquestes tres són espanyoles, que venen de Múrcia, Astúries i Granada. Les altres dues pirotècnies estrangeres vindran d’Itàlia i la Xina.

El cartell d’enguany compta amb guanyadors de passades edicions d’aquest concurs i programa  espectacles respectuosos amb el Medi Ambient, tal i com comenta el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.

La quaranta sisena edició d’aquest Concurs Internacional de Focs d’Artifici Blanenc començarà el 22 de juliol i finalitzarà el 26, el dia de Santa Anna, la festa gran de Blanes, la festivitat.

El guanyador del concurs el triarà un jurat format per 50 persones. Entre aquests hi haurà una 15a de ciutadans que actuen com a jurat popular. Per optar a ser un d’aquests membres ho han de demanar a partir d’avui inscrivint-se a la plana web de l’Ajuntament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics