URGENT

Dues explotacions agrícoles de PLF obren portes per mostrar la seva feina

Compartiu aquesta història

Ho faran arran de la primera edició del Benvinguts a Pagès, una iniciativa catalana que permet a tota la família visitar diferents explotacions dels sector primari a Catalunya amb l’objectiu de redescobrir l’origen dels productes naturals que es consumeixen a casa.

Aquí a la nostra població, la iniciativa començarà aquest divendres a la tarda i compta amb dues explotacions visitables. D’una banda  s’hi ha sumat el Petit Pla, on es cultiven verdures i hortalisses, i l’Horta Ecològica Pla de Munt, una empresa familiar de tercera generació dedicada a la producció de fruites i verdures, també tindrà les seves instal·lacions a punt per compartir la seva tasca diària. Miquel Riera, Responsable d’aquesta Horta Ecològica, convida a les famílies perquè facin turisme local.

El Benvingut a Pagès comença divendres a la tarda i s’allargarà durant tot el cap de setmana.

És una iniciativa semblant a la que es fa a França des de fa molts anys. A Catalunya però, és fa per primer cop aquest cap de setmana i amb una  novetat respecte al cas francès, ja que la iniciativa catalana a més de conèixer, degustar i comprar productes de proximitat, s’oferirà una proposta turística diferent on es podrà fer un Menú especial en diferents restaurants associats o allotjar-se a tota Catalunya per facilitar les visites arreu del territori.

Les explotacions agrícoles no seran les úniques protagonistes d’aquesta experiència, també es podran visitar productors de vi, formatges i làctics, carns i embotits. Hi ha empreses visitables a la majoria de comarques catalanes.

El Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat on es podran fer tastets, s’escoltaran explicacions referents al conreu dels camps i es podrà veure com es cuiden els ramats,  els horts, entre moltes altres coses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics