Dues explotacions agrícoles de PLF obren portes per mostrar la seva feina

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ho faran arran de la primera edició del Benvinguts a Pagès, una iniciativa catalana que permet a tota la família visitar diferents explotacions dels sector primari a Catalunya amb l’objectiu de redescobrir l’origen dels productes naturals que es consumeixen a casa.

Aquí a la nostra població, la iniciativa començarà aquest divendres a la tarda i compta amb dues explotacions visitables. D’una banda  s’hi ha sumat el Petit Pla, on es cultiven verdures i hortalisses, i l’Horta Ecològica Pla de Munt, una empresa familiar de tercera generació dedicada a la producció de fruites i verdures, també tindrà les seves instal·lacions a punt per compartir la seva tasca diària. Miquel Riera, Responsable d’aquesta Horta Ecològica, convida a les famílies perquè facin turisme local.

El Benvingut a Pagès comença divendres a la tarda i s’allargarà durant tot el cap de setmana.

És una iniciativa semblant a la que es fa a França des de fa molts anys. A Catalunya però, és fa per primer cop aquest cap de setmana i amb una  novetat respecte al cas francès, ja que la iniciativa catalana a més de conèixer, degustar i comprar productes de proximitat, s’oferirà una proposta turística diferent on es podrà fer un Menú especial en diferents restaurants associats o allotjar-se a tota Catalunya per facilitar les visites arreu del territori.

Les explotacions agrícoles no seran les úniques protagonistes d’aquesta experiència, també es podran visitar productors de vi, formatges i làctics, carns i embotits. Hi ha empreses visitables a la majoria de comarques catalanes.

El Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat on es podran fer tastets, s’escoltaran explicacions referents al conreu dels camps i es podrà veure com es cuiden els ramats,  els horts, entre moltes altres coses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics