L’Ajuntament modificarà la seva ordenança  de tinença d’animals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb la reforma de la normativa. que es portarà al ple d’aquest vespre, es penalitzarà la tinença d’animals perillosos que no compleixen amb la normativa, com ara l’obligatorietat de censar l’animal, posar-li un xip i dotar-lo d’una identificació externa. Tanmateix, estaran prohibides totes aquelles exposicions públiques itinerants que utilitzin els animals per lucrar-se, pel que queda prohibit l’exhibició d’animals en circs o espectacles itinerants. El Regidor de Salud Pública i Assistència Sanitària de Palafolls, Josep Rueda, explica alguna de les modificacions que inclou la nova normativa.

Fora d’aquesta normativa queden els parcs zoològics estables, com ara Marineland o particulars que tinguin legalitzada la tinença dels animals.

Tal i com ja va avançar aquesta emissora fa unes setmanes, aquesta nova ordenança  també preveu restringir el pas dels animals a les zones de jocs infantils de Palafolls. La prohibició es limita a les zones de joc infantil, com ara zones de grunxadors, sorrals o d’altres espais lúdics per infants, però que no afecta a la resta de llocs públics al nostre municipi on poden coincidir infants i cans.

També es prohibiran alguns objectes que atempten contra el benestar físic o psíquic dels gossos, com ara els collars elèctrics que pretenen alliçonar a les mascotes.

La nova ordenança també contempla una restricció en el número d’animals que es podran tenir per habitatge. La normativa tindrà en compte els metres quadrats de la casa i el pes de l’animal.

La normativa recorda l’obligatorietat de tenir els animals censats, una operació que a PLF és gratuïta.

Segons el govern local, aquesta  nova ordenança pretén millorar aspectes de la convivència entre les mascotes en l’espai públic i els ciutadans. Tanmateix, l’ordenança s’ha canviat per defensar els drets dels animals.

Aquesta modificació serà un dels 9 punts de l’ordre del dia del ple d’avui, que començarà a les8 del vespre, en directe per RP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics