URGENT

Palafolls viurà una nit màgica dissabte

Compartiu aquesta història

La segona edició de la Nit d’Oracles arriba amb tot un seguit d’activitats ambientades en la nit més mística de tot l’any, la nit de Sant Joan. Des de les 6 de la tarda i fins a les 10 de la nit, el carrer Major i la Plaça Major acolliran espectacles molt variats per tota la família.

La plaça de l’Ajuntament serà un dels escenaris on es podrà gaudir d’aquesta fira temàtica on es podran trobar diverses parades relacionades amb el món de l’esoterisme. En la Nit d’Oracles es podrà preveure el futur o estaran a l’abast objectes molt diversos per millorar situacions que poden amoïnar a les persones, com ara amulets, espelmes, entre d’altres productes màgics.  En Francesc Treserres, President de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Palafolls, un dels responsables de la Fira, ens explica que aquesta mostra temàtica aglutina més gent del que es pensa.

El plat fort de la Nit d’Oracles serà a les 10 de la nit quan es faci una queimada popular, una beguda alcohòlica gallega que es prendrà després de pronunciar un conjur que, segons la tradició,  funciona com una protecció contra maleficis. La motivació principal del ritual que es farà dissabte és, segons diu la tradició gallega, allunyar esperits dolents i a les “meiges”, més conegudes com les bruixes, que intenten venjar-se dels homes.

La Nit d’Oracles està organitzada per l’Associació de Comerciants i Empresaris de Palafolls, a banda de l’Ajuntament de Palafolls. Amb aquesta fira temàtica, es vol impulsar el teixit comercial del municipi ampliant l’horari habitual de venda de les botigues del carrer major que dissabte s’estendrà fins a les 10 de la nit.

Mentre duri l’activitat estarà prohibit circular i estacionar a la Plaça Major i al mateix carrer Major perquè estaran ocupats per les parades d’aquesta Fira màgica. Tot i que la Fira donarà la benvinguda al solstici d’estiu amb dues nits de retràs, els encanteris i el foc seran els protagonistes indiscutibles tal i com succeeix a la nit de Sant Joan.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics