URGENT

La Colla Gegantera de Palafolls busca col·laboradors

Compartiu aquesta història

L’entitat fa una crida a la població perquè participin com a voluntaris dins de l’organització perquè darrerament s’ha reduït la seva plantilla.

Si antigament, la colla havia arribat a comptar amb una setantena de persones, ara al grup hi participen menys de la meitat, en total han quedat una trentena de persones. De la mateixa manera, també s’han reduït el número de sortides amb les diferents colles geganteres per diferents poblacions catalanes.

És per això que els Gegants palafollencs, en Guillem i la Guiomar, han penjat diversos pergamins arreu de Palafolls per demanar als seus habitants que els treguin a passejar arreu de Catalunya. La Helena Carles, membre de la Colla gegantera de Palafolls, anima a les famílies palafollenques a participar d’aquesta experiència.

Fer-se membre de la colla gegantera, no només significa ser portador dels gegants i gegantons de Palafolls sinó que hi ha diverses posicions que es poden ocupar depenent dels interessos de cadascú. Per exemple, es poden acompanyar als gegants perquè no marxin del camí com també es poden fer fotografies de totes les trobades on vagin els gegants palafollencs. Una altra tasca important però pot ser no tan reconeguda és la que s’encarrega de portar l’aigua i les motxilles dels portadors dels gegants.

Tanmateix, l’acompanyament musical és imprescindible en les sortides. Precisament per això, en breu es farà un curs d’iniciació a la gralla dirigit bàsicament a principiants. En Fernando Ramos, de la colla gegantera ho explica.

En aquest sentit, quan algú entra a formar part de la colla gegantera i vol fer acompanyament musical, pot anar provant diferents instruments fins que trobi amb quin se sent més còmode. La colla palafollenca compta amb quatre timbals i cinc gralles amb les tothom qui vulgui pot practicar i no fer cap despesa per poder tocar qualsevol dels instruments a les sortides.

Les properes sortides que té previstes la colla gegantera de Palafolls seran a l’Agost, a Alella i Blanes, i la del dissabte 3 de setembre aquí a Palafolls amb motiu de la Festa Major del poble.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics