La baixada de matriculacions obligarà a prescindir d’educadores a la llar d’infants

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant l’últim ple municipal, s’ha aprovat inicialment l’amortització de quatre places d’educadores a la llar d’infants de Palafolls.

D’aquestes quatre amortitzacions, tres seran per la baixada del número de matriculacions d’enguany i una última amortització es farà per la necessitat d’incorporar una nova diplomada.

Fins ara hi havia funcionant set aules, però en previsió pel proper curs 2016-2017, on s’han matriculat menys infants que l’any passat, s’hauran de fer servir 6 aules, una per P-0, dues per P-1 i tres per P-2. Durant aquest darrer curs s’ha comptat amb una plantilla de 14 educadores, però tenint en compte la baixada d’alumnes que s’han matriculat, seran necessàries només 11 pel ràtio que es necessita per aula.

Per tal de valorar l’acomiadament, en principi, l’Ajuntament tindrà en compte alguns criteris com l’expedient de les treballadores o l’antiguitat en el lloc de treball. Una valoració amb la que no està d’acord el grup municipal  d’ERC. Francesc Alemany

L’aprovació inicial d’aquesta retallada encara s’està estudiant, perquè és un procés complicat on el consistori està mirant diverses possibilitats per tal d’evitar els acomiadaments.  Una de les principals causes de les amortitzacions és la baixada dels alumnes que s’han inscrit pel proper curs. En aquest sentit, una de les possibles raons d’aquesta davallada de matriculacions és l’horari de la llar d’infants que possiblement es podria fer més àmplia, segons apuntava l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí.

Per evitar les amortitzacions previstes, l’Alcalde també va donar altres alternatives possibles com que les treballadores amb jornada reduïda marxin voluntàriament per deixar a les que tenen una  jornada més gran o fins i tot repartir totes les hores entre les actuals educadores i diplomades per tal de no fer fora a ningú.

Ciutadans està d’acord que es faci un estudi i un repartiment de l’horari per evitar acomiadar a ningú.

El Partit Popular, està d’acord en fer un qüestionari entre els pares i mares per veure les seves necessitats que tenen en quant a horaris i proposa fer un debat entre tots els implicats. Els populars també es mostren contraris a apujar la quota de la llar d’infants, que està actualment en 116€ mensuals, una de les mes baixes del Maresme. El representant del PP no veu coherent que s’hagi d’augmentar el preu si el que s’ha reduït precisament és el número de matriculacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics