URGENT

Desarticulat un grup internacional de narcotraficants amb plantacions a Tordera, Blanes i Lloret de Mar

Compartiu aquesta història

En una operació conjunta, La Policia Nacional i la Policia francesa han arrestat 18 persones que tenien cinc cultius de marihuana per distribuir-la a la Costa Brava i Marsella.

El mes passat, la Policia francesa va detenir a prop de Marsella a tres integrants del grup criminal, procedents de la Costa Brava, quan transportaven 20 quilos de marihuana. Durant l’actuació es va descobrir que els detinguts disposaven de cinc plantacions en habitatges de Girona, situats a Blanes, Lloret i Maçanet de la Selva, així com també a Tordera. En aquests cultius s’hi conreava i manufacturava la marihuana. Les instal·lacions, segons la policia, estaven perfectament condicionades i a més, punxaven la llum per aconseguir alimentar els cultius.

En el marc de l’operació s’han practicat nou registres, un d’ells en territori francès. En total els agents han comissat 1.900 plantes de cànnabis, més d’un quilo de cabdells i 36 quilos de marihuana i haixix. També han intervingut una arma de guerra – una Kalashnikov- dues pistoles i una pistola Taser, 1.800 cartutxos de diferent calibre, armilles antibales, prop de 150.000 euros en metàl·lic, així com abundant utillatge i productes per les plantacions.

Als tres detinguts se’ls imputen diversos delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric. De moment, el jutge ja ha decretat presó per a un d’ells i la resta estan en llibertat en càrrecs fins que no hagi judici.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics