URGENT

Comença l’activació de la zona verda al barri de Sant Lluis de Palafolls

Compartiu aquesta història

Des d’aquest matí, les restriccions per estacionar a la zona de residents ja s’han posat en marxa. Des d’ara i fins al mes de setembre, tots els vehicles que no portin el distintiu que els acredita com veïns de la zona se’ls multarà amb 250€.

Durant el mes passat, l’Ajuntament va enviar  els adhesius acredidatius a casa dels veïns del barri de Sant Lluis perquè els col·loquin als cotxes i evitin la sanció. Per rebre la carta, els vehicles havien d’estar al corrent de pagament de l’impost de circulació.

Amb l’activació de la zona verda es vol garantir aparcament als veïns d’aquesta zona del poble a l’estiu, ja que des que el Marineland obliga a pagar el seu estacionament, els visitants ocupaven totes les places del barri fent gairebé impossible trobar espais lliures per estacionar.

Els veïns de la zona estan en general satisfets amb la mesura que ha engegat l’ajuntament, tot i que veuen excessiu el preu de la multa que hauran de pagar els sancionats. En Fran, la Dolors i en Juan Ramon donen la seva opinió.

El consistori també ha volgut regularitzar el funcionament de la zona blava del municipi. Fins ara qualsevol vehicle amb distintiu de  resident hi podia estacionar lliurament.

A partir d’ara, però, totes les zones blaves del municipi, les del centre i les de St Lluís, funcionaran igual. Caldrà que tothom, residents inclosos, hauran de posar el rellotge indicant l’hora d’estacionament i només es podrà gaudir d’hora i mitja d’estacionament.

Aquesta modificació en el límit horari de la zona blava rep més crítiques per part dels veïns que no veuen gens pràctic haver d’aparcar lluny de casa si tenen la zona blava a prop del seu domicili. Per això pensen que una bona opció seria anul·lar l’ús del rellotge horari pels residents.

Ja fa temps el barri de St Lluís té problemes d’estacionament. El seu desenvolupament urbanístic, en les últimes dècades, ha fet augmentar el nombre d’habitatges i per tant de població en aquesta zona del municipi, sense que l’oferta d’estacionament hagi crescut en consonància.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics