URGENT

La temporada hotelera a l’Alt Maresme arrenca amb un 80% d’ocupació

Compartiu aquesta història

Segons dades del Gremi d’Hoteleria del Maresme el número de reserves s’ajusten a les expectatives que es tenien a principis d’any, malgrat el recent Brexit del mercat anglès.

Després d’un tancament de la mitja temporada que ha estat molt positiu, on ha coincidit un pont de Sant Joan llarg i el bon temps, ara s’espera una temporada turística normalitzada en quant a ocupació als establiments de l’Alt Maresme.

El President del Gremi d’Hotelers del Maresme, Jordi Noguera, comenta que tot i l’estacionalitat irregular que hi ha als diferents establiments de la zona la previsió és molt positiva.

El perfil del turista que ens visita varia lleugerament depenent de la procedència. Amb els de proximitat, solen ser parelles de mitjana edat i famílies procedents de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Les reserves procedents dels mercat català s’han recuperat força bé en el darrer any. Pel que fa als estrangers, arribaran a la nostra zona costera, sobretot, francesos, un mercat amb un gran potencial a l’Alt Maresme. També continuaran venint belgues, alemanys, holandesos i anglesos, tot i el recent Brexit. Segons el Gremi d’Hotelers del Maresme, tots els mercats emissors estan responent força bé a la nostra oferta. Tot i que és massa aviat per donar dades exactes sobre l’ocupació al mes d’Agost, de moment s’estan tenint un bon número de reserves amb la que s’espera arribar a una alta ocupació. Jordi Noguera

Pel que fa als hotels gironins, la temporada estival també ha començat amb un 80% de reserves a la Costa Brava. Tot i que durant el mes de juliol, el gruix de les reserves es concentrarà a partir de la segona quinzena del mes. El perfil del turista que rebran els establiments hotelers de la Costa Brava serà el francès, alemany, anglès i rus, a banda del turista de proximitat procedent també de l’àrea de Barcelona.

La mitjana d’estades per persona durant el mes de juliol als hotels gironins se situa entre els 2 i 3 dies. La tendència és reduir el número de nits de reserva, especialment durant els primers 15 dies de juliol, on s’acostumen a fer estades de cap de setmana.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics