URGENT

L’ajuntament de Pineda diu que el preu del cànon de la platja és molt alt

Compartiu aquesta història

El consistori pinedenc creu que el cànon d’ocupació i aprofitament de la platja durant els mesos d’estiu és massa elevat.

Segons el Ministeri, l’ens que gestiona aquest cànon que es cobra en forma de lloguer en funció de la superfície de costa que s’ocupa, la xifra que ha de pagar el municipi s’enfila fins a 51.000€, mentre que l’ajuntament estima aquest cost en una xifra gairebé 20.000€ menys. Aquesta diferència ha propiciat que es presenti un recurs contenciós administratiu contra la liquidació d’aquesta taxa.

Segons dades recollides al diari El Punt, en els càlculs de l’ajuntament hi consta que per l’any 2015 van ocupar la platja amb sis guinguetes, 300 gandules, 120 para-sols, dues casetes per a esports nàutics, 20 patins, 40 caiacs, sis motos aquàtiques, dos creuers, cinc instal·lacions de surf i rem, un parc aquàtic i dos parcs flotants.

Experiències similars viscudes al municipi costaner de Calella, on ja són dos els contenciosos guanyats per peticions semblants fan pensar al regidor de Medi Ambient i Platja, Jordi Masnou, que “la justícia atendrà les reclamacions del consistori i actuarà amb coherència amb les proves presentades”, segons afirmava en declaracions al diari català. A Calella, el TSJC va donar la raó a l’ajuntament els anys 2015 i 2010.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics