L’empresa Nylstar de Blanes acomiadarà 73 treballadors

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La nova mesura preveu un ERO d’extinció que afecta 73 empleats, un terç de la plantilla de l’empresa blanenca que actualment és de 219 treballadors. A finals de l’any passat l’empresa ja va acordar un ERO temporal, enviant a l’atur durant dos anys 34 treballadors. La situació es va repetir a principis de març, amb un nou ERO temporal que va deixar sense feina 175 treballadors durant quatre mesos.

CCOO d’Indústria de Catalunya han emès un comunicat en què rebutgen l’ERO presentat per la direcció de l’empresa adduint motius econòmics, de producció i organització. El secretari d’aquesta organització a Girona, Josep Serra ha assegurat al Diari de Girona que els problemes que arrossega Nylstar són conseqüència de la “mala gestió” de l’empresa i posa com a exemple que han decidit deixar de produir un dels fils que feien.

El sindicat exigeix la retirada de l’expedient, denunciant que els treballadors i treballadores que aquest dilluns s’havien de reincorporar a la feina després de l’ERO temporal del mes de març han estat obligats a fer vacances i assegura que alguns treballadors no han cobrat la nòmina del mes de juny.

Aquest divendres hi ha convocada una assemblea de treballadors per analitzar la situació i decidir si emprenen mobilitzacions per rebutjar la proposta d’ERO d’extinció.
Si la cosa no canvia, la direcció proposa indemnitzar els acomiadats amb el mínim que preveu la llei: 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics