Detinguts el secretari i el tresorer de Lloret

gents davant la porta de l'Ajuntament. Jordi Ribot /El periodico
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
gents davant la porta de l'Ajuntament. Jordi Ribot /El periodico
Agents davant la porta de l’Ajuntament. Jordi Ribot /El periodico

Aquest matí agents de la Guardia Civil s’han presentat a l’Ajuntament de Lloret per buscar indicis de contractes municipals adjudicats de forma fraudulenta. En concret es busquen indicis en el servei de la recollida de les escombraries al municipi, pel que aquesta operació també ha inclòs registres a l’empresa GBI Serveis, encarregada d’aquesta tasca a Lloret. Es tracta d’una empresa del conegut empresari Gustavo Buesa, que s’ha vinculat amb Jordi Pujol Ferrussola i és un dels principals benefactors de les fundacions pròximes a CDC, segons informa l’Agència EFE.

El domicili d’aquest empresari, a la urbanització la Montgoda també ha estat registrat avui.

L’empresa GBI Serveis va obtenir el 2008 el contracte municipal per a un centre de tractament de residus a Lloret, malgrat que no tenia experiència en aquest sector i hi havia una altra empresa que va presentar una oferta més barata i comptava amb experiència. El 2010, GBI va aconseguir la concessió del servei de recollida d’escombraries també en condicions, sembla que irregulars. Va ser mentre governava Xavier Crespo (CiU) i  per un procediment d’urgència, pocs dies abans de les municipals i per un període de 10 anys. Aquesta concessió, d’uns 8 milions d’€ per cada any de concessió, només va comptar amb el vot a favor de CiU.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics