Recomanen extreure els arbres més febles per controlar les plagues d’insectes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Parc de la Serralada Litoral ha desenvolupat un document on s’estableix el protocol d’actuació per fer front a les plagues que estan afectant les pinedes del Maresme.

Per tal de prevenir plagues, la millor mesura és evitar la presència d’arbres afeblits. Per això la millor solució és la tallada i extracció dels arbres afectats en el termini de l’octubre a febrer, l’època en la que les larves estan a la fusta. Les autoritats recorden que sempre s’han de respectar escrupolosament els terminis, perquè si es fa de forma inadequada es pot produir l’efecte contrari.

Una part significativa dels pinars de la nostra comarca presenten un estat preocupant, amb molts arbres en mal estat o morts. Els sòls prims, amb pendent i poca capacitat per retenir aigua, sumat a les temperatures cada cop més altes i l’elevada densitat d’arbres per metre quadrat semblen ser les causes de la mala situació.

Aquests factors han generat arbres cada cop més vulnerables i això ha permès l’augment d’atacs d’insectes i fongs, com la processionària del pi o l’escarabat, el més agressiu i el que causa danys majors.

Actualment hi ha unes 500 hectàrees afectades, i si no s’actua diligentment, es continuaran afectant noves pinedes sensibles, incrementant el risc d’incendi.

En una comarca on el 65% de la superfície forestal es troba en mans de propietaris privats, el document s’adreça, principalment, a aquests i els hi recomana integrar-se en associacions de propietaris forestals locals mitjançant les quals es prioritzaran les actuacions de millora de les finques més afectades.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics