Campanya de l’ajuntament contra les pintades al mobiliari urbà de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori palafollenc posa en marxa una sèrie de mesures per impedir més pintades als carrers de Palafolls. Una d’elles ha estat tancar el pas entre el Palauet i la pista exterior. D’aquesta manera es vol evitar que s’hi colin a fer aquestes pintades i altres accions que vulneren l’ordenança municipal de civisme. L’ajuntament ha detectat que les parets, els vidres i els seients d’aquest espai estan “absolutament degradats” per l’acció de diversos grups de joves que el freqüenten durant les nits. En els propers dies es començarà a netejar aquella zona per poder-la reobrir. També s’hi ha posat un cartell on s’explicita que està prohibit accedir al recinte tancat.

Segons l’alcalde, Valentí Agustí, no es tracta d’una guerra contra l’art dels grafits, si no contra aquells pintades que no tenen res a veure amb l’art urbà.

Per tot plegat Agustí ha demanat a la ciutadania que si detecten comportaments incívics, ho denunciïn a la policia. L’objectiu és enganxar in fraganti els responsables d’aquestes pintades que s’allunyen de qualsevol tipus d’expressió artística i que esdevenen, segons l’alcalde palafollenc, una agressió cap als ciutadans.

El consistori es proposa detectar les noves pintades i eliminar-les en menys de 24h.

Segons ha explicat Agustí, entre els joves que ja han estat detinguts per la policia n’hi havia de menors d’edat i també molts d’ells procedents de Malgrat de Mar. L’alcalde ho atribueix a que el consistori malgratenc ha posat en marxa recentment mesures molt similars contra els grafiters.

Si els autors d’aquestes pintades són enxampats, s’arrisquen a haver de pagar una multa tal i com s’estableix a l’ordenança de civisme, o bé a costejar els treballs de neteja de les pintades, que impliquen haver de rebaixar la pedra amb una màquina polidora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics