Antifrau es fixa en la concessió de les zones blaves a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un informe de l’Oficina Antifrau recull irregularitats en la concessió de les zones blaves de Blanes a l’empresa Saba, que es va fer el 13 de desembre de 2012. Salten les alarmes perquè l’Oficina no veu normal el benefici de l’empresa a la població: basant-se en les ràtios de beneficis d’empreses del mateix sector la xifra habitual ronda el 6%, mentre que l’empresa que gestiona el servei a Blanes el 2013 van obtenir un benefici del 23%, i el 2014, d’un 22,15%.

A més a més, l’informe exposa que no consta “avantprojecte o projecte d’explotació amb estudi econòmic administratiu que inclogui aspectes del contracte com ara el preu, les tarifes, el cànon, les inversions a realitzar, els ingressos existents i els previstos”. Un avantprojecte es considera essencial per als processos d’adjudicació, de manera que la seva absència, “vicia el procediment de contractació amb una possible anul·labilitat de contracte”, segons es subratlla a l’informe. Tampoc es va justificar la modificació de la durada i del cànon de l’expedient, destaca Antifrau.

Tal i com recull el diari El Punt, l’alcalde Miquel Lupiáñez va explicar que s’ha encarregat una auditoria a una empresa externa. Segons Lupiáñez, l’informe estaria a punt de tancar-se, i va admetre que l’Ajuntament vol “renegociar” el contracte i incloure-hi regidors de tots els grups del consistori. Es proposa recuperar abans d’hora llocs que ha considerats estratègics com ara la zona de l’antic pavelló, on la concessió acaba al setembre de 2017.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics