URGENT

48.564 persones estrangeres viuen a la comarca del Maresme

Compartiu aquesta història

Gairebé el 5% de la població palafollenca és d’origen estranger. Així ho exposa l’informe redactat pel Consell Comarcal titulat “La immigració a la comarca del Maresme”, on es recull que el 10,9% dels habitants censats són vinguts d’altres països.

A Palafolls, on la xifra es redueix a la meitat, el gruix d’estrangers prové de països que formen part de la Unió Europea, en total unes 212, i d’Amèrica Llatina. En tercer lloc hi trobem els que han vingut de països de la resta d’Europa, seguits dels d’Àfrica del Nord, Àsia i la resta d’Àfrica.

Aquestes dades són lleugerament diferents del que passa en el conjunt de l’Alt Maresme, on el 28,7% de persones estrangeres empadronades provenen del Marroc. Malgrat tot, el grup més nombrós segueix provenint de la Unió Europa. Els segueixen, en aquest ordre, Xina, Itàlia, Gàmbia i Senegal. Respecte a la població italiana, l’estudi concreta que bona part són d’origen argentí amb nacionalitat italiana.

Tanmateix, els darrers dos anys ha augmentat significativament les de nacionalitat xinesa i russa.

Altres municipis del nostre voltant, com ara Malgrat de Mar, Pineda, Tordera, Santa Susanna o Calella doblen la xifra palafollenca, registrant entre el 8 i el 17% de població estrangera. De fet, el 17% correspon a Calella, el municipi on hi ha un volum més elevat d’immigrants de tota la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics