Pobresa energètica i energies renovables enceten els Docus a la Fresca de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El certamen d’enguany abordarà quatre temàtiques de caire social ben diverses. La sessió de divendres, la primera sessió, posa atenció en els oligopolis de les grans companyies internacionals que dominen el mercat de les energies. OligopolyOFF aposta per les energies renovables enfront les que són considerades culpables de la pobresa energètica i el canvi climàtic.

La segona sessió s’endinsa en la història d’amor  de l’Amer i la Raghda, que es van conèixer i enamorar en una presó. Aquest documental vol explicar el conflicte sirià des d’una òptica totalment diferent a la que estem acostumats.

La transsexualitat ocuparà la temàtica de la tercera sessió. Es projectarà De Berta a Teo, història d’un trànsit, obra que dóna veu a Teo, que relata el procés de canvi de sexe des de l’experiència pròpia acompanyada de la visió de familiars i amics.
Per cloure el certamen hi ha programada una doble sessió de curtmetratges documentals que tenen la voluntat de mostrar diverses versions d’un retrobament: el de víctimes i botxins d’atemptats de la banda terrorista ETA. El primer, de 17 minuts, es titula Ballarines i el segon, de 94 minuts, porta per nom Asier i jo, i explica el retrobament entre dos amics separats quan un d’ells va ingressar a la banda.

Aquests documentals es podran veure els dies 5, 12, 19 i 26 d’agost, a partir de les 10 de la nit al a Plaça Verge Maria, a tocar del Carrer Raval, al centre de Blanes.

Durant els dies de projecció hi haurà una paradeta informativa sobre les temàtiques que s’han programat.

 

Foto de portada: Docus a la Fresca 2015. Javier Calvete

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics