URGENT

El Maresme registra 21 focs durant la segona quinzena de juliol

Compartiu aquesta història

D’aquests focs, 16 van afectar a zones forestals, amb un total de 118,2 ha afectades. Aquestes xifres se situen per sota de la mitjana dels darrers 15 anys (2001-2015) per aquesta mateixa quinzena, que és de 217 ha afectades pel foc.

Hi ha contribuït el fet que a comarques com el Maresme, el Vallès Oriental Osona i el Baix Llobregat, les incidències en incendis hagin estat mínimes i amb uns valors acumulats al llarg de l’estiu que no superen una hectàrea les zones afectades pel foc.

A l’altra cara de la moneda, la comarca més afectada és el Bages, seguida de l’Anoia, la zona Penedès-Garraf, i el Vallès Occidental amb 14,2 ha i 12 incendis.

Els informadors del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han dissuadit 157 accions d’infracció  i detectant 503 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya. A banda, també han aconsellat i informat d’accions preventives a un total de 33.864 persones des de l’inici de la campanya, el 17 de juny.

El Pla d’informació i Vigilància contra incendis forestals per aquest estiu 2016, compta amb un equip de 262 persones que fan tasques d’informació i vigilància en 472.979 ha forestals de 268 municipis de Barcelona. Per a la realització d’aquest treball, els diferents equips disposen de 91 vehicles 4X4 per recórrer els diferents itineraris d’especial vigilància, espacialment els llocs freqüentats per excursionistes , com zones d’esplai i lleure, per informar i controlar de possibles negligències, detectar punts de risc i dissuadir d’infraccions a la reglamentació contra incendis.

Aquest Pla finalitzarà l’1 de setembre, amb l’excepció de tres unitats de període reduït situades al nord d’Osona i el Berguedà, que finalitzaran la campanya el 16 d’agost.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics