Santa Susanna acollirà la Festa al Cel de cara a l’edició de l’any que ve

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de la cancel·lació de Mataró i el rebuig de Calella i Pineda de Mar a acollir-la, finalment serà Santa Susanna el municipi que albergarà la Festa del Cel, però serà el 2017.

Fa dues setmanes que l’organització va proposar a l’Ajuntament de Santa Susanna ser la nova ubicació de la ja consolidada Festa del Cel. La voluntat inicial era que l’exhibició aèria es fes aquest mateix mes de setembre a la platja de la localitat. Des de llavors el consistori ha treballat a contrarellotge, però degut al poc marge de maniobra han hagut de renunciar a fer-la enguany.

S’havia aconseguit resoldre tot el tema econòmic, fins i tot abaratint el pressupost que fins ara tenia Mataró. El que no ha permès, però, que la festa se celebri aquest any ha estat el dispositiu de seguretat. Fer-ho de forma tan precipitada suposava que no es pogués garantir la seguretat del multitudinari esdeveniment amb un desplegament de Mossos d’Esquadra suficient.

Joan Campolier, alcalde de Santa Susanna, ho explica així.

El suport del sector hoteler i dels espònsors ha estat clau a l’hora de donar el vistiplau a la festa. No obstant, ells també ho veien precipitat, sobretot tenint en compte que per a la data que es proposava l’ocupació hotelera era complerta.

Per aquest motiu, s’ha proposat canviar la data de l’esdeveniment i fer-ho fora de temporada alta, al maig o la primera setmana d’octubre del 2017. D’aquesta forma s’aconseguiria potenciar i consolidar el sector turístic i no hi hauria problemes per acollir els participants i visitants tenint en compte les 15.000 places hoteleres amb les que compta el municipi. La decisió es prendrà demà mateix en una reunió entre els representants de l’ajuntament i els del sector turístic

La Festa del Cel no marxarà finalment del Maresme. Segons Campolier, aquesta és una bona notícia, ja que es tracta d’un esdeveniment important a nivell europeu, que capta molts turistes i això s’havia de continuar mantenint a la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics