URGENT

Els empestats es plantegen marxar de Malgrat per falta de suports de l’ajuntament

Compartiu aquesta història

Els empestats se senten “oblidats i decantats”. Aquesta és una de les conclusions a la que van arribar els membres de la comissió de valoració de la festa, celebrada a finals de la setmana passada. Durant aquesta reunió es va parlar de la possibilitat de traslladar la festa a altres municipis on se senten més recolzats. De fet, Palafolls és un dels municipis on es podria traslladar la festa.

Els organitzadors d’aquesta popular celebració, que any rere any exhaureix les més de 500 entrades que posen a la venda, s’han cansat de la manca de suports.

Segons ha pogut saber aquesta emissora, denuncien la falta de compromís per part de l’ajuntament, qui s’ha limitat a costejar parcialment el llibret de fotocòpia que es repartia a l’inici de la visita i a permetre l’ús tan de la via pública com d’edificis públics. Segons expliquen, el seu objectiu no és aconseguir una aportació econòmica de l’ens local, sinó que es faci una aposta real des de les institucions per convertir la festa dels empestats en un segell d’identitat pel municipi. Per aconseguir-ho, caldria màxima implicació de les institucions, per poder ampliar el nombre de places de la visita guiada i per organitzar activitats relacionades amb la festa entre Sant Joan i Sant Pau i Sant Roc.

Des de l’organització també denuncien entrebancs en la realització dels actes d’enguany, com haver trobat espais tancats el dia de l’assaig general, tot i haver-ho sol·licitat prèviament per instància, o que l’ajuntament no hagi organitzat un mercat d’època tal i com s’havia acordat durant les trobades prèvies amb els responsables de l’àrea de cultura de l’ajuntament malgratenc.

 

Foto de portada: Ian Beck

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics