URGENT

Èxit de participació en la Trobada Gegantera de Blanes

Compartiu aquesta història

Un total de 13 colles geganteres van participar en la 18a edició de la trobada gegantera de Blanes. La xifra gairebé multiplica per dos el nombre de participants respecte l’any passat, havent portat colles de Lloret, Tordera, Breda, Solsona, Arbúcies, Bescanó i el Raval de Barcelona. Pel que fa les colles locals, hi van participar els geganters i també els membres de la banda musical Mossèn Joan Batlle, els gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra i la gegantona del CAU.

Com a novetats, la colla local va incorporar quatre gegantons portats per dos col·lectius que s’estrenaven en aquest tipus d’acte: l’escola Napoleó Soliva, del barri de La Plantera, i els membres del Centre Pinya de Rosa de la fundació Aspronis. Tots ells han estat confeccionats pels usuaris de cada centre.

Cinto Juanes, cap de colla de la Colla Gegantera de Blanes, ha destacat que enguany l’esdeveniment culmina tot un any de treball en què s’han volgut assolir dos objectius: consolidar l’entitat i treballar per la unitat entre els barris del municipi. Justament per aquest darrer motiu, el lema que ha encapçalat el llibret per fer difusió de la trobada ha estat Junts fem Blanes.

 Respecte el primer objectiu, durant aquests darrers mesos s’ha incentivar la presència de músics a la colla amb el professor Felip Morales que, un cop per setmana d’octubre fins a juny, ha estat donant classes als membres de la colla. Actualment el grup de músics de la Colla Gegantera de Blanes està format per 5 grallers que tenen entre 11 i 12 anys, i 4 adults a la percussió dels timbals.

A Palafolls la trobada gegantera serà aquest dissabte, en un dels actes previs a la Festa Major, que donarà el tret de sortida el dia 7 de setembre.

 

Foto de portada: Javier Calvete

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics