Blanes reivindica el llegat dels americanos amb diverses activitats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els propers 9 i 10 de setembre els indians, també coneguts com els ‘americanos’, es concentraran  a Blanes per fer la recreació històrica de l’època en què els catalans que van emigrar a països com Cuba, Puerto Rico o Brasil, durant la primera meitat del segle XIX, tornaven a Catalunya després de fer-hi riquesa.

La major part dels actes es durà a terme el dissabte, amb la recreació històrica que es concentrarà en diversos carrers i passejos del nucli històric a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Una cinquantena de veïns de la localitat blanenca, la gran majoria vinculats entitats culturals del municipi, ajudaran a transformar l’ambient del centre de la vila en el que es vivia a principis del segle XX. Tot plegat, ajudats del vestuari típic de l’època i de la recreació de situacions amb personatges representatius d’aquell temps com ara pageses, puntaires, cantants de boleros, entre d’altres.

La iniciativa compta amb el suport del comerç local, que ambientarà  els seus establiments amb motius de l’epòca, i en d’altres es podrà degustar mojitos, vi, i cava d’empreses blanenques.

A més a més, s’inaugurarà la placa de senyalització de la casa d’un americano, Can Gallet. Aquesta és la tercera placa que s’inaugura de la Ruta Patrimonial, després que les dues primeres són a Casa Saladrigas i Casa Oms.

Per acompanyar la celebració hi haurà altres activitats, com ara l’exposició Blanes i la petja dels americanos i visites guiades gratuïtes per conèixer més a fons la història d’aquests indians.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics