Finalitza l’edició d’enguany del programa “Vacances en pau”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest any, el programa, engegat per l’entitat solidària “Malgrat amb el Sàhara” ha permès que una nena sahrauí passi les vacances d’estiu a Palafolls. En total, són 6 els nens que han estat acollits durant els mesos d’agost i juliol per famílies de Malgrat, Tordera, Santa Susanna, Pineda, Calella i el nostre municipi.

L’objectiu d’aquesta iniciativa de la Delegació del Font Polisari a Catalunya és que els infants evitin les elevades temperatures, fins i tot a l’ombra del desert, on es troben els campaments de refugiats.

Josep Gelpí, portaveu de l’entitat, considera que l’experiència d’aquest estiu ha estat totalment positiva, no obstant, es lamenta del descens del número de famílies d’acollida. Segons Gelpí a la nostra zona el número de nens i nenes sahrauís que passen l’estiu aquí es va mantenint. La disminució més gran s’ha donat a nivell del conjunt de Catalunya, on aquest any s’han acollit 500 nens a diferència dels 900 que solíem rebre anys abans.

Els requisits que es demanen a les famílies acollidores són bàsics. Que tinguin temps per dedicar al nen com ho farien amb els seus fills i que tinguin les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene cobertes. Segons Gelpí “al cap i a la fi han de ser tractats com una membre més de la família durant els dos mesos”.

A més, les despeses de desplaçament i de les revisions mèdiques i dentals que se’ls hi fan en arribar corren a càrrec del Front Polisari i Acció Solidària en conjunt, per la qual cosa les famílies no han de preocupar-se d’aquests temes.

L’entitat “Malgrat amb el Sàhara” té previst dur a terme durant aquest hivern d’altres activitats per donar-se a conèixer i que el número de famílies d’acollida augmenti l’any vinent.

Està previst que els nens que van  arribar a finals del mes de juny marxin el dia 5 de setembre, quan començarà l’activitat escolar als campaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics