La nova línia de bus urbà L5 serà gratuïta fins a mitjans d’octubre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb l’inici del curs escolar  l’ajuntament de Palafolls ha reprès el servei de bus urbà que connecta diferents nuclis del nostre municipi, la L5.

Fins el 15 d’octubre aquest mitjà de transport, que està ideat per a facilitar la mobilitat dels estudiants del municipi, es podrà utilitzar de forma gratuïta. Aquesta mesura pretén fer més popular el servei i d’alguna manera “fidelitzar el client”.

Passat aquest primer mes de promoció de la L5, serà de pagament. Serà a partir d’aquest moment quan es podrà fer una valoració de la nova línia, tal i com explica el regidor de Transport, Rafel Cubarsí.

Cubarsí ha explicat que els estudiants que ho sol·licitin podran gaudir fer ús de la T12, una targeta de transport públic que permet viatges il·limitats fins que el nen o nena compleixi 15 anys per 35€.

Una altra novetat de la nova L5 és que l’àrea de descans dels conductors s’ha traslladat a Sant Genís, per optimitzar el temps que tenen els estudiants per dinar.

Per afavorir que la nova línia sigui un èxit, s’ha editat uns tríptics amb els horaris de pas a cada parada, i els enllaços amb la resta de transports, com ara els autobusos que connecten amb l’estació de Renfe de Malgrat o que van fins a l’hospital comarcal. Els 5.500 tríptics es faran arribar casa per casa en les properes setmanes.

Al mes de desembre el consistori palafollenc es reunirà i valorarà si es pot seguir oferint el servei, que ja va perillar al febrer d’aquest any, quan el baix volum d’usuaris, uns 175 mensuals de mitjana segons dades facilitades per l’ajuntament, va obligar l’ens local a replantejar-se’n  la continuïtat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics