Blanes acull el primer concurs d’emergències de Trauma de Catalunya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Conegut internacionalment amb el nom de Trauma Challenge, el concurs estatal compta amb tres anys de vida, mentre que a Catalunya ha estat la primera vegada que s’ha organitzat.

En total, han participat 26 professionals que pertanyen a diversos cossos d’emergències i mèdics, estructurats en 13 equips de 2 persones cadascun: bombers, policies i sanitaris. D’aquest total, n’hi hagut 3 que ho han fet a nivell d’exhibició i sense competir, ja que provenien d’Andorra, Galícia i València.

L’objectiu del 1er Concurs de Trauma de Catalunya, però, no ha estat tant el de competir com posar a prova els coneixements dels equips evitar que perdin la pràctica. També ha estat una ocasió per aprendre nous procediments que, especialment en l’àmbit de l’atenció mèdica, pot significar salvar la vida a les víctimes que atenen.
El que més s’ha valorat és que s’hagi tractat la víctima segons els protocols establerts, així com immobilitzar les ferides i/o traumes de la millor manera que s’adapti a les lesions que pateixen les víctimes. L’equip que s’ha proclamat vencedor és el de Figueres.

El pavelló municipal d’esports de Blanes ha estat l’escenari d’’aquesta trobada, ja que es necessitava disposar d’espais de grans dimensions per enquibir els casos d’accidents que es proposaven als equips participants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics