Els bombers perden 800 efectius a Catalunya tot i que el risc d’incendi es manté elevat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les pluges dels últims dies han rebaixat lleugerament el risc d’incendi forestal a casa nostra, però l’amenaça segueix atemorint els cossos d’emergència. De fet, el sindicat CCOO dels Bombers ha denunciat que les prop de 800 persones de reforç que es contracten en temporada d’estiu ja han acabat la seva feina. El representant del sindicat Jaume Martí ha explicat que la temporada de risc ha acabat segons calendari, però que les condicions meteorològiques són encara de ple estiu.

Segons Martí, una ràpida intervenció dels cossos de seguretat és vital quan es declara un incendi per evitar que s’estengui. Des d’aquest setembre, això es fa més complicat.

Una altra crítica que fan des del sindicat és que des del 2009 només ha sortit una convocatòria de places de bombers professionals, i que els 150 que van obtenir la plaça encara estan pendents d’incorporació. Aquesta quantitat de nous bombers s’ha de repartir entre tots els parc de Catalunya, de manera que en el millor dels casos s’incorporarà una nova persona per cada torn. Durant els darrers anys molts treballadors s’han jubilat o han renunciat a la feina, fet que deixa la plantilla fixa gairebé sota mínims.

Jaume Martí ha aprofitat per recordar que la prohibició per fer foc seguirà vigent fins al 15 d’octubre, quan finalitza definitivament la campanya de prevenció contra incendis. He demanat especialment als veïns de les urbanitzacions, que per la seva proximitat amb zones forestals són un focus important d’incidents, que s’abstinguin de fer barbacoes o altres activitats que puguin comportar risc d’incendi. Per fer-ho, cal sol·licitar un permís al departament d’agricultura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics