Malgrat de Mar es vol blindar contra les desfilades militars

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple d’aquest dijous del municipi malgratenc debatrà, entre d’altres assumptes, una moció per declarar-se “municipi per la pau”. Es tracta d’una proposta presentada per part dels grups municipals d’ERC i la CUP i que pretén evitar episodis com els viscuts a casa nostra durant les festes de Setmana Santa, quan es va dur a terme una processó amb presència dels exlegionaris tot i la prohibició de l’ajuntament i la negativa de la Generalitat, que no va reconèixer l’acte com una manifestació.

El consistori palafollenc va aprovar una moció similar a la que es debatrà a Malgrat aquest dijous a principis d’aquest any. Aquesta moció defensava el nostre poble com a espai de convivència, solidaritat i de cultura de la Pau, i mostrava el rebuig a la manipulació i aprofitament polític que s’estava fent, deien, d’una activitat religiosa amb la desfilada dels exlegionaris a la processó del barri de St Lluís.

El passat mes de juliol va ser el mateix Parlament de Catalunya qui va aprovar una moció contra la presència de forces de l’exèrcit a Catalunya.  El segon punt d’aquesta moció, aprovat amb els vots a favor de JxSí, CSQP i la CUP, la negativa del PPC i les abstencions de C’s i PSC, instava el govern de la Generalitat a prohibir els actes d’exaltació d’allò militar i de legitimació de la violència i de les armes, no permetent les desfilades militars i altres actes d’aquest tipus en espais civils de Catalunya.

Dues mocions més ompliran el plenari de malgrat, la primera, presentada per PDC per la creació d’un fons d’habitatge social i l’altra, presentada per la CUP en relació al pla de treball per a la reunió amb els veïns de Malgrat Nord.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics