Augmenten els accidents laborals al Maresme en el segon trimestre de l’any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades comarcals de sinistralitat laboral tornen a ser preocupants. Ha augmentat el nombre total d’accidents al lloc de feina i, a més, també hi ha hagut una víctima mortal. Les dades analitzades pel Consell Comarcal indiquen que El Maresme continua encara estant per sobre dels registres provincials i catalans en quant a sinistres laborals. De fet hi ha hagut un repunt generalitzat dels sinistres, un augment que al Maresme és encara més significatiu.

Durant el segon trimestre de l’any, 865 treballadors van patir un accident al lloc de treball que els va obligar a agafar la baixa laboral. Aquesta xifra representa un increment de prop del 15% respecte el primer trimestre de l’any. És una xifra superior a l’augment també registrat a la província i a Catalunya.

Si comparem la dades maresmenques amb el mateix període de l’any passat, l’augment és del 21%, 2 punts per sobre de la mitjana catalana.

Les dades concretes del segon trimestre indiquen que l’augment de la sinistralitat laboral ha afectat tant a homes com a dones, si bé són els homes els que registren dos terços del total d’accidents. Dels 865  ferits,  577 van ser homes i 285 dones.

Com ja és habitual, els accidents de pronòstic lleu són els majoritaris. Representen el 99 i mig%, però aquest trimestre s’ha hagut de lamentar la mort d’una persona.

A banda de les xifres absolutes, l’indicador que es fa servir per mesurar la salut laboral d’un territori és l’anomenat Índex d’Incidència que relaciona el nombre total d’accidents per cada 100.000 afiliats al règim de la Seguretat Social.

Segons aquest indicador, el Maresme se situa en els 960 accidents per cada 100.000 afiliacions. Novament, una xifra superior a la provincial  i a la del conjunt de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics