Malgrat instal·la 5 nous desfibril·ladors

ANIOL RESCLOSA BEGUR COTXSE AMB DESFIBRILADOR - POLICIA LOCAL DE BEGUR
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha instal·lat 5 desfibril·ladors més, que es sumen als 7 que ja hi havia en  diversos equipaments públics.

Aquests nous sistemes mèdics s’han instal·lat a l’Ajuntament, al Centre Cultural, a les pistes d’atletisme, a tocar de la platja,  i els altres dos s’han integrat en els cotxes patrulla de la Policia Local. Es tracta de desfibril·ladors externs automàtics, coneguts amb les seves sigles DEA, que permeten actuar en cas que un ciutadà pateixi una aturada cardíaca.

Aquests elements no són nous al municipi que ja en tenia en espais de màxima concurrència i també centres esportius  com a les platges, als 2 pavellons esportius, a les pistes municipals, al camp de futbol, al centre cívic o al centre cultural entre d’altres.

La instal·lació  d’aquests elements va acompanyada d’un pla

de formació per aquelles persones susceptibles d’haver d’usar aquests aparells. A Malgrat el pla l’han seguit 43 persones, la majoria agents de la Policia Local o conserges d’equipaments públics.

Els desfibril·ladors aplica una descarrega elèctrica a la persona que pateix una parada cardíaca, afavorint la seva reanimació fins que pugui rebre atenció mèdica adient. Tot i que el procediment per utilitzar-lo és senzill, ja que només cal col·locar dos elèctrodes al pit del pacient i aplicar la descàrrega,  el seu ús està indicat únicament a les persones amb coneixements i formació específica de l’aparell.

 

L’Ajuntament de Malgrat avança que en les properes setmanes es portaran a terme xerrades informatives a la ciutadania per donar a conèixer com s’ha d’actuar en cas d’una aturada cardiorespiratòria.  També assegura que la previsió és continuar instal·lant desfibril·ladors a

la Biblioteca La Cooperativa i l’Oficina de Turisme de la plaça de l’ancora.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics