URGENT

CCOO denuncia l’impagament de la nòmina d’agost de Nylstar

Compartiu aquesta història

La secció d’Indústria del sindicat ha presentat una nova denúncia a la Inspecció de Treball contra l’empresa Nylstar de Blanes, l’antiga Safa, per l’impagament de les nòmines d’agost, segons ha explicat la formació. Aquesta és la segona denúncia que el sindicat formula contra la companyia, després de la que ja va presentar per l’impagament dels salaris de juliol.

De fet, Alex Martín, delegat sindicat de CCOO a Nylstar, explica que l’empresa fa temps que arrossega impagament als treballadors que estan actualment inclosos dins l’ERE.

CCOO alerta que l’impagament deixa la plantilla en una situació econòmica “difícil” i per això ha exigit a l’Administració que faci les gestions oportunes per reclamar a l’empresa “el pagament dels salaris que deu a la plantilla”.

El sindicat ha acusat també la direcció actual de Nylstar de no haver aportat “cap mena de capital” per recuperar l’activitat tèxtil. I és que segons el sindicat, encara no ha presentat concurs de creditors, cosa que assegura que va en contra dels interessos” de la plantilla. CCOO, però, és conscient que la companyia encara té marge per presentar aquest concurs de creditors fins l’octubre.

Martin explica a RP que s’han reunit ja amb la consellera de Treball, Dolors Bassa, i l’Ajuntament de Blanes per reclamar solucions i ajuda a les famílies més necessitades.

Davant d’aquesta situació, el sindicat ha reclamat a la Generalitat que faci gestions per instar un concurs de creditors i alerta que l’empresa no paga el préstec que li va concedir l’Institut Català de Finances l’any 2011. Segons CCOO es tractaria de 4 milions d’euros rebuts, dels quals només n’hauria retornat poc més de 750 mil €.

 

Diari de Girona / RP

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics