La CUP de Malgrat reclama la preservació de La Pilona

Els regidors cupaires han denunciat en l’últim ple municipal el que consideren inacció per part de l’Ajuntament a l’hora de  conservar La Pilona, un dels elements del passat miner del municipi veí i que es pot trobar dins el mar.

La formació reclama  el compliment d’una moció aprovada fa just 7 anys, i que buscava el reconeixement de l’estructura minera que amb els anys, a més, s’ha convertit en emblema de la vila. En el ple es va acordar l’actuació de l’Ajuntament per evitar encara una major degradació de La Pilona i garantir-ne la seva conservació.

La pilona en època minera
La pilona en època minera

La moció demanava un informe de l’estat de l’estructura i les possibles accions a fer a partir de llavors. La CUP denuncia que l’informe es va lliurar fa 5 anys, però, per contra no s’ha fet res per millorar l’estat de La Pilona. Ho deia ahir a l’Informatiu Nit, la regidora cupaire, Núria Casajuana.

Segons la CUP, l’informe planteja des de la demolició de La Pilona, amb un cost de prop de 60 mil euros fins a diferents tipus de rehabilitació parcials o complerta de fins a  320 mil € de pressupost i un manteniment anual de 3 mil€

Casajuana lamenta que no s’hagi fet cap tipus d’actuació sobre la pilona en els últims 7 anys, i afirma que l’ancoratge de l’estructura al fons del mar podria estar malmesa i alerta d’un possible esfondrament.

La regidora assegura que buscaran el suport d’altres formacions per reclamar accions de millora en el proper ple. Casajoana explica que tot i que les competències les té el govern central, el ministeri no posarà pegues a una inversió de millora d’un element  emblemàtic de Malgrat.

En l’últim ple municipal, a principis de mes, també es va acordar per unanimitat protegir  l’espai que abans ocupaven les mines de ferro de Can Palomeres, als turons de la localitat. El consistori també avançava que aviat es protegiria també la Pilona, sense especificar les accions previstes per millorar aquest espai.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics