Lloret i Calella celebren el Dia Mundial del Turisme

Diverses persones passejant pel passeig marítim de Lloret de Mar aquest dissabte 9 de gener del 2016. (Horitzontal)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Lloret de Mar ha organitzat diverses activitats gratuïtes en homenatge a un dels pilars econòmics del municipi. I és que aquest any el nombre de turistes ha crescut un 14% més respecte l’any anterior, arribant a la xifra d’uns 900 mil visitants en el que va d’any.

Els tres principals elements patrimonials, els jardins de Santa Clotilde, que també s’hi ha organitzat visites guiades, el Museu del Mar i la masia-museu d’arqueologia Can Saragossa, han estat oberts durant tot el dimarts en una jornada de portes obertes.

Calella també ha reconegut la importància del turisme amb la presentació del documental “Els Pioners del Turisme a Calella”, que busca recuperar a través de la memòria oral la història de l’arribada del turisme al municipi i la seva evolució.

Per la seva banca, Sta Susanna han celebrat el dia del Turisme signant un conveni amb una empresa esportiva perquè els turistes que estiguin allotjats a la localitat tinguin avantatges en el preu en les instal·lacions que aquesta empresa té entre Blanes i Tordera, on compta amb 14 camps de futbol.

L’alcalde de la localitat, Joan Campolier, assegura que les ocupacions al municipi han estat bones i que ara caldrà coneixer el nivell de despesa dels visitants, com a dada important per analitzar l’efecte del turisme a la zona.

 Però el turisme a Catalunya també està de celebració perquè els turistes del mes d’agost van pujar un 4 i mig % respecte l’any passat, batent el rècord de visitants.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics