Les escoles de Palafolls sondejaran la possibilitat d’implantar la jornada intensiva pel proper curs

Fa temps que les dues escoles de PLF persegueixen redefinir la seva jornada lectiva i convertir-la en jornada intensiva, és a dir que els nens i nenes de PLF vagin a escola només en horari de matí i no pas matí i tarda com ara.

Tot sembla indicar que la majoria de pares i els mestres  estan d’acord amb la implantació d’aquesta jornada intensiva a les escoles i es demanen tot un seguit de requisits, com ara que tota l’oferta educativa del municipi estigui en sintonia, cosa que sí passa a PLF.

Aconseguir, però, que el Departament d’Ensenyament atorgui l’opció és molt complicat. Ho demostra que per aquest curs ho havien sol·licitat una 30a d’escoles de la província de Girona, però finalment només 1 ho podrà fer.

A PLF fa anys que es persegueix aquesta opció. Fa uns anys les escoles locals van sol.licitar-ho, però la Generalitat va denegar-ho.

L’any passat es va rescatar la idea, però es vol fer els passos ferms per aconseguir el permís del govern català per tal que el proper curs els estudiants de PLF facin classe de 9 del matí a 2 del migdia, amb un descans de 30 minuts d’esbarjo.

El primer pas serà sondejar quines són les opcions reals de PLF per aconseguir la jornada intensiva. Amb aquesta intenció es faran contactes amb la inspecció d’ensenyament.

El que queda clar, però, és que per aconseguir aquesta jornada intensiva cal comptar amb el suport de tots els agents implicats, començant pel suport majoritari dels pares.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics