L’auditoria sobre el benefici de SABA a les zones blaves de Blanes desmenteix a Antifrau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’informe rebaixa fins el 2.4% el percentatge de benefici mig que l’empresa aconsegueix de la gestió de les zones blaves de Blanes, lluny del 22 o 23% que indicava antifrau.

Avui hem conegut el que diu l’informe de revisió detallada del Compte d’Explotació de la Zona d’Aparcament Regulat de superfície de Blanes, les zones blaves, corresponent als exercicis del 2013 al 2015.

Una auditoria encarregada per l’Ajuntament després que l’Oficina Antifrau cridés l’atenció del consistori en detectar que SABA aconseguia un benefici d’entre el 20 i el 30% de la gestió de les zones blaves de Blanes, quan en altres casos el percentatge era molt menor.
Ara, l’informe  lliurat desmenteix antifrau, i considera justificat i raonables els comptes d’explotació presentats per SABA els anys 2013, 2014
L’informe assegura que Antifrau no ha tingut en compte tots els costos, com els despeses financeres derivades de la inversió inicial o els personal de direcció i administració. Segons l’empresa que ha realitzat l’auditoria aquestes dades cal tenir-les en compte per presentar correctament l’estat de comptes sobre pèrdues i guanys.

Un cop tinguts en compte tots aquests costos al compte d’explotació, el benefici industrial d’aquestes mateixes anualitats és sensiblement inferior, i a més està per sota del 6%, considerat per l’OAC com un percentatge de benefici industrial normal.

Per últim, l’informe també conclou que considera que la metodologia seguida per l’Oficina Antifrau de Catalunya per comparar el benefici industrial de l’explotació de la zona regulada de Blanes amb els ràtios promig sectorials és també incorrecta.

Davant d’això, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha criticat l’actitud de l’Oficina Antifrau per la negativa imatge que ha donat de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics