Reclamen mesures urgents per preservar La Pilona de Malgrat de Mar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Des de fa llargues setmanes, a Malgrat de Mar s’ha reobert el debat entorn La Pilona, la base de formigó que es troba mar endins a més de 500 metres de la platja. La ciutadania i diversos partits polítics reclamen que des del govern municipal es faci alguna cosa per conservar aquest element històric i així evitar que el seu deteriorament l’acabi per fer desaparèixer. S’ha recordat el compromís aprovat el 2009 pel consistori, on s’acordava posar en marxa les mesures per preservar La Pilona.

Per al pròxim ple municipal, Esquerra, la CUP i el Partit Demòcrata Català presentaran un moció conjunta on s’exigeixen mesures urgents per a preservar La Pilona. En la moció també demanen que “s’incorpori La Pilona al catàleg de béns protegits d’interès local pel seu valor com a vestigi del nostre passat miner i tractar-se d’un element de caràcter identitari”

La proposta, redactada per un grup d’historiadors locals, es portarà a ple el proper dijous.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics