Estudiants d’arquitectura proposaran projectes per l’Illa de Blanes

Una imatge promocional del que havia de ser la Illa Isozaki de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A principis dels anys 2000, Blanes presentava el projecte de  l’Illa Isozaki de Blanes, un ambiciós projecte de l’arquitecte del Palau Sant Jordi i del Palauet, Arata Isozaki, que plantejava  fer una plaça, jardins, restaurants, botigues, un auditori i un hotel de luxe de 250 habitacions. La columna vertebral del projecte, però, era un espai d’oci amb espectacles multimèdia, instal·lacions interactives i atraccions centrades en la Mediterrània. L’ambiciós projecte tenia un pressupost de prop de 200 milions d’euros, que fonamentalment havien d’arribar de la iniciativa privada.

Una imatge promocional del que havia de ser la Illa Isozaki de Blanes
Una imatge promocional del que havia de ser la Illa Isozaki de Blanes

Tot aquest complex havia d’anar a la zona de l’antic pavellí i camp de futbol, pel que es va projectar l’actual ciutat esportiva, l’única part del projecte que ha sobreviscut.

Per tal de revifar i donar idees de desenvolupament en aquesta zona central de la vila, el consistori i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona han arribat a un acord per tal que joves estudiants d’arquitectura puguin fer propostes com a part del seu ensenyament.

Ahir es van trobar  a Blanes aquest centenar d’alumnes de l’assignatura Projectes de 4t curs. Ara cada alumne farà una proposta, pel que l’Ajuntament tindrà un centenar de visions diferents sobre què es pot fer en els terrenys de l’Illa de Blanes.

Els alumnes han de desenvolupar dos tipus d’espais: equipaments públics i equipaments privats, d’acord amb el plantejament inicial que tenia el projecte i els usos i serveis recollits en el POUM.

També hauran de seguir els criteris de sostenibilitat econòmica i plantejar com es pot tornar el deute amb l’Institut de Finances, per tal de pagar la ciutat Esportiva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics