URGENT

L’historiador malgratenc Joan Piña és el nou director del museu de la Catedral de Girona

Compartiu aquesta història

L’historiador malgratenc Joan Piña és el nou director del museu de la Catedral de Girona

Llicenciat en historia de l’art, fa cinc anys va entrar a treballar com a conservador del tresor de la catedral. Aquesta mateixa setmana el Bisbe de Girona l’ha nomenat director.

Piña, que encara no ha fet els 30 anys,  dirigeix de del dimarts passat el museu – tresor de la Catedral de Girona que conserva rellevants obres d’art religiós entre escultura, pintura i argenteria gòtica.

Justament una de les prioritats del nou director és ajudar a divulgar la col·lecció del museu. En aquest sentit de les primeres accions fetes ha estat obrir el museu a les xarxes socials. Ho explica el mateix Piña.

Piña, conegut a Malgrat per impulsar el coneixement de la història local i com a responsable de la Festa dels Empestats, està  especialitzat en arquitectura parroquial de l’època moderna.

p_joan-pina-en-el-campanar-de-lesglesia-de-malgrat-autor-joaquim-pina
Piña al campanar de l’església de Malgrat. Diari Maresme

L’any passat va guanyar la beca de recerca de la Selva que premia la investigació en història i geografia amb un estudi sobre les esglésies parroquials dels segles XVII i XVIII als arxiprestats de la Tordera, la Selva i Farners Montseny.

Justament ara està immers en el treball d’estudi sobre La Parròquia de Malgrat, gràcies a la beca d’investigació Vila de Malgrat de Mar que atorga l’Ajuntament de la vila.

Segons l’historiador, la investigació i la divulgació són la seva passió i la base de la seva trajectòria professional.

La Catedral de Girona, d’estil  romànic i gòtic, conserva elements espectaculars com la nau, l’espai gòtic voltat més ample del món, i també el Tresor Capitular, amb una exposició de peces que al llarg dels segles han servit o serveixen encara per al culte litúrgic. La peça més important del tresor és el Tapís de la Creació. Un brodat de finals del S. XI o principis del XII, i considerada una de les mostres més antigues de teixit sumptuari de l’Europa Medieval.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics