Nylstar reprendrà l’activitat dilluns per fer 100 tones de filatura

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La tèxtil manté la previsió anunciada de reprendre l’activitat la propera setmana amb la producció de 100 tones de filatura. Aquest dilluns, representants sindicals i de l’empresa s’han trobat en una reunió de seguiment de l’ERO acordat aquest estiu i que afecta a la totalitat de la plantilla.

El secretari d’acció sindical de la Federació d’Indústria d’UGT, Miguel Prados, ha explicat que aquestes 100 tones previstes és el doble del que l’empresa havia anunciat inicialment. Tot i això el sindicat encara desconeix la xifra de personal que es necessitaran.

Els representants dels treballadors ja han demanat que s’estableixin torns rotatius quan l’empresa torni a funcionar per poder donar feina a més treballadors. Durant la reunió, l’empresa també ha exposat que ja ha saldat o bé està en vies de fer-ho els deutes que tenia amb companyies de subministraments i amb el proveïdor de matèria prima.

La reunió de seguiment de l’ERO ha durat prop de 5 hores en les que els responsables de la tèxtil han explicat als representants dels treballadors alguns aspectes relacionats amb els deutes existents i com preveuen reprendre l’activitat a partir del 17 d’octubre.

El fet que s’hagin eixugat els deutes ha tranquilitzat als treballadors, ja que expliquen que eren, sobretot, amb els proveïdors d’energia i de matèria prima. Si s’han saldat els deutes els treballadors confien que tot estigui a punt per tornar a posar en funcionament la factoria d’aquí a una setmana.

Aquest dilluns, l’empresa també ha aportat un pla viabilitat de la tèxtil però els representants sindicals no han volgut entrar a valorar-lo perquè encara no han tingut temps d’analitzar-lo a fons.

Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics