URGENT

Malgrat i Tordera emetran el documental “Astral” sobre el rescat de refugiats al mar

Compartiu aquesta història

astral

El documental, dirigit pel periodista Jordi Evole i realitzat per l’equip de Salvados,  mostra la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms, que es intenta evitar la mort dels refugiats que deixen les zones de conflicte per llançar-se al mar a la recerca d’un futur millor a Europa.

El documental es pot veure a més de 130 cinemes a Catalunya. Les projeccions més properes són al Teatre Clavé de Tordera avui dijous, i al centre cultural de Malgrat demà divendres.

El periodista, conegut per presentar i dirigir el programa de reportatges “Salvados” de La Sexta, va fer una crida massiva per la projecció del reportatge de forma solidària. El cost de les entrades és de 5 euros i els diners recollits es destinaràn a l’ONG, Proactiva Open Arms, que rescata els refugiats que arriben a Europa per Mar.

A Tordera es podrà veure aquest vespre a les 9 al teatre Clavé i a Malgrat aquest divendres a les 7 al centre cultural.

A Tordera es projectarà a proposta d’un ciutadà. Ho explicava el regidor de participació ciutadana de Tordera, Salvador Giralt, a RP.

Davant de la petició el consistori es va coordinar amb el teatre Clavé per poder projectar aquest documental i recollir diners per la causa de l’ONG Proactiva Open Arms.

Astral és el nom d’un antic veler de luxe propietat d’un empresari italià que el va cedir a l’ONG catalana i que actualment rescata refugiats a Líbia. El documental, que també s’emetrà aquest diumenge a la televisió, s’endinsa en el drama que viuen els refugiats de zones en conflicte, com ara Síria, quan intenten travessar el Mediterrani per arribar a les costes europees. Un viatge que emprenen pagant una gran quantitat de diners per embarcar-se en embarcacions precàries, sense mesures de seguretat i jugant-se la vida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics