Malgrat i Tordera emetran el documental “Astral” sobre el rescat de refugiats al mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

astral

El documental, dirigit pel periodista Jordi Evole i realitzat per l’equip de Salvados,  mostra la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms, que es intenta evitar la mort dels refugiats que deixen les zones de conflicte per llançar-se al mar a la recerca d’un futur millor a Europa.

El documental es pot veure a més de 130 cinemes a Catalunya. Les projeccions més properes són al Teatre Clavé de Tordera avui dijous, i al centre cultural de Malgrat demà divendres.

El periodista, conegut per presentar i dirigir el programa de reportatges “Salvados” de La Sexta, va fer una crida massiva per la projecció del reportatge de forma solidària. El cost de les entrades és de 5 euros i els diners recollits es destinaràn a l’ONG, Proactiva Open Arms, que rescata els refugiats que arriben a Europa per Mar.

A Tordera es podrà veure aquest vespre a les 9 al teatre Clavé i a Malgrat aquest divendres a les 7 al centre cultural.

A Tordera es projectarà a proposta d’un ciutadà. Ho explicava el regidor de participació ciutadana de Tordera, Salvador Giralt, a RP.

Davant de la petició el consistori es va coordinar amb el teatre Clavé per poder projectar aquest documental i recollir diners per la causa de l’ONG Proactiva Open Arms.

Astral és el nom d’un antic veler de luxe propietat d’un empresari italià que el va cedir a l’ONG catalana i que actualment rescata refugiats a Líbia. El documental, que també s’emetrà aquest diumenge a la televisió, s’endinsa en el drama que viuen els refugiats de zones en conflicte, com ara Síria, quan intenten travessar el Mediterrani per arribar a les costes europees. Un viatge que emprenen pagant una gran quantitat de diners per embarcar-se en embarcacions precàries, sense mesures de seguretat i jugant-se la vida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics