URGENT

Lloret vol enfonsar un vaixell al mar

Compartiu aquesta història

La finalitat d’enfonsar una embarcació davant la costa del municipi és convertir-ho en una atracció turística per als submarinistes.

El consistori va aprovar per unanimitat la moció presentada pel regidor no adscrit Enric Martínez i (durant aquesta setmana) es preveu que es reuneixin amb els centres de busseig per buscar el vaixell adequat per enfonsar a una profunditat de 20 metres perquè és més assequible pels aficionats.

Enfonsar un vaixell com a atractiu turístic no és una pràctica nova, a Palamós ja hi ha el Boreas. L’ideal, segons els responsables de la proposta seria situar-lo a una profunditat de 20 metres perquè així no es requereix una titulació superior ni s’ha de fer descompressió, sinó que estaria a l’abast dels aficionats.

Des de l’associació mediambiental Xatrac de Lloret, el seu president Santi Escartín, destaca, però, que s’ha de tenir en compte les condicions del fons marí i evitar col·locar-lo en les zones de posidònia.

Un cop decidit quin vaixell s’enfonsarà s’haurà d’eliminar qualsevol element tòxic que pugui contaminar el mar i també caldrà senyalitzar-lo correctament. Des de l’associació apunten que si es fa una correcta neteja no té perquè ser un perill pel medi.

Es preveu que estigui acabat de cara al 2018.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics