Lloret vol enfonsar un vaixell al mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La finalitat d’enfonsar una embarcació davant la costa del municipi és convertir-ho en una atracció turística per als submarinistes.

El consistori va aprovar per unanimitat la moció presentada pel regidor no adscrit Enric Martínez i (durant aquesta setmana) es preveu que es reuneixin amb els centres de busseig per buscar el vaixell adequat per enfonsar a una profunditat de 20 metres perquè és més assequible pels aficionats.

Enfonsar un vaixell com a atractiu turístic no és una pràctica nova, a Palamós ja hi ha el Boreas. L’ideal, segons els responsables de la proposta seria situar-lo a una profunditat de 20 metres perquè així no es requereix una titulació superior ni s’ha de fer descompressió, sinó que estaria a l’abast dels aficionats.

Des de l’associació mediambiental Xatrac de Lloret, el seu president Santi Escartín, destaca, però, que s’ha de tenir en compte les condicions del fons marí i evitar col·locar-lo en les zones de posidònia.

Un cop decidit quin vaixell s’enfonsarà s’haurà d’eliminar qualsevol element tòxic que pugui contaminar el mar i també caldrà senyalitzar-lo correctament. Des de l’associació apunten que si es fa una correcta neteja no té perquè ser un perill pel medi.

Es preveu que estigui acabat de cara al 2018.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics