La pluja d’ahir deixa 79 litres a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els aiguats d’ahir a la nostra comarca no van ser tan forts a la part nord del Maresme. A PLF, durant tota la jornada van caure 79 litres, lluny dels 220 l/m2 caiguts ahir al vespre a Cabrils, el punt on es van recollir més aigua durant l’episodi d’aiguats d’ahir.

Al nostre municipi es va arribar a activar el servei de Protecció Civil en suport a les tasques de la policia local, però les conseqüències de les pluges s’han limitat a algunes tapes de claveguera desplaçades o bassals en llocs puntuals i, d’altra banda, habituals en alguns llocs del municipi, com ara a l’entrada del nostre municipi. Els semàfors d’entrada de la localitat també s’han vist afectats i han deixat de funcionar.

Les màquines netegen  les canyes acumulades d'ahir a la riera. RP
Les màquines netegen les canyes acumulades d’ahir a la riera. RP

La pluja també ha desplaçat sorra de les parts muntanyoses cap a zones asfaltades. És el cas de St Lluís o St Genís.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 950 trucades relacionades amb les pluges. El 83% de les trucades s’han fet des del Maresme (779),  i principalment per acumulacions d’aigua, inundacions de baixos, de patis o soterratis, filtracions, incidències al clavegueram i també rescat de vehicles.

A poblacions properes hi ha hagut més incidències, és el cas de Blanes, on uns 500 abonats es van quedar sense llum per culpa dels aiguats. Una circumstància que es va repetir també a Lloret. A Mlagrat es va haver de tancar el carrer Girona, tot i que l’aigua recollida va ser inferior que la registrada a PLF

La previsió de pluges continua per avui. Es preveu que durant tota la jornada continuarà plovent a la nostre zona, però amb menys intensitat que ahir. De tota manera les precipitacions es poden reactivar ja cap al vespre.

L’episodi d’ahir de pluges coincideix amb l’11è aniversari dels pitjors aiguats dels últims anys a PLF. La matinada del 12 al 13 d’octubre de 2005, un fort aiguat amb 118 l/m2 en poca estona, va sorprendre la nostra localitat provocant inundacions de baixos, comerços i carrers en diferents punts.

Les zones més afectades van ser els carrers Salvador Espriu, Costa Brava, i els que baixen del barri Sta Maria com ara, Pau casals, Capdevila, Can Croses o Mas Pinell.

La xarxa de clavegueram va ser incapaç d’absorbir la quantitat d’aigua caiguda i l’Ajuntament de PLF va acabar canviat gran part de la xarxa per redimensionar-la i separar les aigües brutes de les pluvials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics