El govern de Blanes vol apujar el rebut de les escombraries i l’IBI dels comerços

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori blanenc portara al ple d’avui l’aprovació de les ordenances municipals, que preveuen  l’augment del rebut de les escombraries, l’IBI comercial però en congelaria el que s’aplica als habitatges, segons informa el Punt Avui.

L’increment del rebut de les escombraries, que segons el rotatiu arribaria al 4 %, s’aplicaria per la renovació de la maquinària que utilitza l’empresa de neteja Nora i que ha costat prop de 4 milions d’euros, que ja es va incloure en el rebut del 2010 com a cànon del servei. Així, el consistori incrementaria gradualment el rebut fins l’any 2019 per afrontar la inversió del canvi de maquinària. Una altra novetat seria la separació del rebut de l’aigua i les escombraries, de cara a l’any que ve, que a Blanes sempre s’han comptabilitzat junts. La finalitat, diuen, és fer la factura més clara i facilitar la comprensió del rebut i el cost de cada servei.

Tot i que es congelaria l’IBI residencial, el comercial tindria un increment del 5%, amb el que preveuen ingressar 77.000 euros més als 12 milions i mig que ja es recapten anualment.  Aquesta és la resposta de l’Ajuntament blanenc a la petició de ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP d’aplicar una tarificació social de l’IBI residencial, és a dir tenir en compte la renda i la situació familiar. Així, s’ha optat per no incrementar aquest impost i augmentar lleugerament el relacionat amb l’activitat econòmica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics