Blanes promou l’aprenentatge de la reanimació cardiopolmunar

ANIOL RESCLOSA BEGUR COTXSE AMB DESFIBRILADOR - POLICIA LOCAL DE BEGUR
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest diumenge, en motiu del Dia Europeu de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, al Passeig de Mar hi haurà diversos estands amb professionals sanitaris on ensenyaran com reanimar algú que pateix, per exemple, un atac de cor.

També hi haurà diversos vehicles d’emergència equipats amb desfibril·ladors perquè els assistents puguin acostar-s’hi. La jornada, organitzada per l’Associació de Reanimació Cardiopolmunar a les Escoles,  busca conscienciar la població sobre la importància de les maniobres, que poden salvar la vida d’algú. Segons  la presidenta de l’associació, la doctora Juana Maria Roca, la intenció de la jornada de diumnege és fer creixer la inquietud per coneixer aquestes pràctiques cardiorespiratòries.

La jornada té un caràcter lúdico-educatiu i l’organitza l’Associació de Reanimació Cardiopolmunar a les Escoles. De fet, aquesta és una entitat sense ànim de lucre que va néixer a partir del Servei d’Emergències Mèdiques de Blanes. El formen una trentena de professionals sanitaris que ensenyen els principis de les maniobres cardiopolmunars a les escoles. El curs passat era el primer any de la iniciativa i hi van participar totes les escoles del municipi, un total de 700 nens i nens del primer curs de primària.

La doctora Roca explica que en moltes ocasions la població té recel de fer servir els desfibril.ladors autòmàtics o fer les maniobres cardiorespiratories per por a no fer-ho bé.

El municipi ja disposa de diferents desfibril·ladors instal·lats a la via pública. Es tracta d’uns instruments d’un ús senzill que apliquen descàrregues elèctriques a persones que pateixen aturades cardíaques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics