Malgrat i Lloret persegueixen la nocturnitat de les urgències del CAP

CAP Dr Josep Torner
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja fa temps que la conselleria de salut manté reunions amb els diversos municipis que demanen ser els escollits per oferir el servei d’urgències de nit els 365 dies de l’any, i no només els mesos d’estiu com passa a Malgrat i Lloret de Mar.

Els alcaldes d’aquestes localitats, Joan Mercader i Jaume Dulsat, es reuneixen aquest matí amb el conseller de Salut  Antoni Comín a la seu de la conselleria a Barcelona. Ho faran al costat de 23 representants d’Ajuntaments més i amb la intenció de redefinir el funcionament de les urgències mèdiques.  La intenció de Salut és recollir les propostes del món locals per tenir-les en compte alhora de fer el nou Pla d’Ordenació de l’Atenció Urgent.

S’inicia així el procés participatiu que ha d’ajudar a definir els criteris sobre la prioritat dels municipis per tenir el servei de nocturnitat als caps.  La conselleria de Salut havia de presentar aquest estiu el  nou pla que establiria quins CAP podran obrir o no, però finalment, la conselleria ha ajornat la presentació d’aquest informe fins desembre.

Malgrat i Lloret són  dos dels municipis convidats avui a la trobada al costat també del sector sanitari. Actualment aquests dos municipis només tenen servei d’urgències nocturnes als seus CAP als mesos d’estiu, coincidint amb l’increment poblacional per la vinguda de turistes.

La resta de l’any, però, els malgratencs s’han de desplaçar fins l’hospital de Calella o el CAP de Poblenou per ser atesos i els lloretencs a Blanes.

Lloret, però, ha aconseguit que Salut els mantingui el servei nocturn fins al desembre, a l’espera de conèixer el nou Pla d’Ordenació de l’Atenció Urgent.Mercader explica que Lloret té més població, però que igualment demanarà gaudir de les urgències nocturnes durant tot l’any.

Abans de l’estiu els alcaldes de Pineda, Malgrat i Palafolls es van reunir amb Comin per reclamar millores a l’atenció sanitària de la nostra zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics