Blanes apuja les escombraries i l’IBI comercial

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous al vespre les noves ordenances fiscals per l’any vinent, que tal i com ja s’havia filtrat augmentaran un 4% en el preu de la recollida d’escombraries i un increment de l’IBI del 5% en els habitatges amb ús comercial, hostaler o esportiu. La resta de taxes i preus públics, quedaran congelats en la seva totalitat.

Les ordenances es van aprovar gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, que desempatava entre els partidaris (l’equip de govern) i els contraris a l’aplicació (tota l’oposició menys el PP que es va abstenir).

Segons fonts municipals, l’increment en la taxa del servei de recollida, transport i tractament de residus, suposarà 5,21 euros per any  per a qualsevol usuari de pisos, apartaments i/o locals sense activitat.

Un augment que el govern justifica per la pujada dels costos que se li cobraran a Blanes per utilitzar l’abocador de triatge de Lloret i per la inversió en nova maquinària de l’empresa de neteja Nora.

L’Impost de Béns Immobles (IBI), s’incrementarà en un 5% pels habitatges que tenen usos de magatzem, aparcament, d’oci, d’hostaleria i d’oficines compreses dins del 10% de finques amb major valor cadastral de cada categoria.

En l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, es realitzarà una bonificació del 75% en la quota en els vehicles no contaminants. També es beneficiarà els ciutadans del municipi que hagin adoptat les seves mascotes en els centres protectors d’animals, amb un descompte del 50% de la quota anual de la taxa de tinença d’animals; i en la taxa d’aigua, s’hi inclouran reduccions en el preu del consum per fuita en els casos de càmpings i hotels, equiparada a la ja existent per a consumidors particulars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics