Blanes apuja les escombraries i l’IBI comercial

El ple de l’Ajuntament va aprovar dijous al vespre les noves ordenances fiscals per l’any vinent, que tal i com ja s’havia filtrat augmentaran un 4% en el preu de la recollida d’escombraries i un increment de l’IBI del 5% en els habitatges amb ús comercial, hostaler o esportiu. La resta de taxes i preus públics, quedaran congelats en la seva totalitat.

Les ordenances es van aprovar gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, que desempatava entre els partidaris (l’equip de govern) i els contraris a l’aplicació (tota l’oposició menys el PP que es va abstenir).

Segons fonts municipals, l’increment en la taxa del servei de recollida, transport i tractament de residus, suposarà 5,21 euros per any  per a qualsevol usuari de pisos, apartaments i/o locals sense activitat.

Un augment que el govern justifica per la pujada dels costos que se li cobraran a Blanes per utilitzar l’abocador de triatge de Lloret i per la inversió en nova maquinària de l’empresa de neteja Nora.

L’Impost de Béns Immobles (IBI), s’incrementarà en un 5% pels habitatges que tenen usos de magatzem, aparcament, d’oci, d’hostaleria i d’oficines compreses dins del 10% de finques amb major valor cadastral de cada categoria.

En l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, es realitzarà una bonificació del 75% en la quota en els vehicles no contaminants. També es beneficiarà els ciutadans del municipi que hagin adoptat les seves mascotes en els centres protectors d’animals, amb un descompte del 50% de la quota anual de la taxa de tinença d’animals; i en la taxa d’aigua, s’hi inclouran reduccions en el preu del consum per fuita en els casos de càmpings i hotels, equiparada a la ja existent per a consumidors particulars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics