L’excomptable dels pescadors de Blanes sota sospita

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La confraria de pescadors  portarà als tribunals el que ha estat  durant 25 anys el comptable de l’entitat.

El treballador va ser acomiadat el mes de juliol per haver utilitzat diners del compte comú dels pescadors per pagar-se despeses personals . L’acusen d’haver retirat diverses vegades imports d’entre els 5.000 i fins i tot 14.000 € en una ocasió per pagar deutes de la seguretat social de la seva empresa dedicada a la restauració.

La confraria també s’ha trobat amb apunts comptables falsejats que encobrien un desfalc no només  dels comptes de la confraria sinó també del fons del dipòsit dels clients.

L’entitat, presidida pel patró major Eusebi Esgleas, manté que serà difícil saber a quant ascendeix exactament la quantitat desfalcada per l’empleat, però sospiten que  era una pràctica recurrent des de feia temps. Al registre de comptabilitat hi ha un apartat de retirades del dipòsit sense especificar qui ho fa o a on va , el que dificultarà seguir-ne la pista.

Les sospites van començar dos mesos abans d’acomiadar-lo quan van veure que els números no quadraven.

La querella de la confraria ha estat admesa a tràmit i el jutge ja ha fixat la data del judici per un delicte de malbaratament de fons i cabals públics pel proper 20 de desembre.

No és el primer cop que els pescadors de blanes protagonitzen una notícia de malbaratament  econòmic. Fa 10 anys es fer fora l’aleshores president i secretari després de descobrir un forat d’un milió d’euros en despeses sense justificar.

L’entitat haurà d’aprovisionar els comptes amb 40.000 euros aquest any per afrontar el deute. La confraria de pescadors de blanes està formada per uns 200 pescadors i l’any passat va facturar 10,5 milions d’€, 3 milions dels quals gràcies a les captures de la gamba.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics