URGENT

El PDCat i el PSC expulsen a ERC del govern del Consell ComarcaL

Compartiu aquesta història

Tot i anar plegats al Parlament de Catalunya, el PDcat i Esquerra mantenen profundes diferències al Maresme on els republicans han pres dues alcaldies tradicionalment convergents; Arenys i Caldetes. Dues alcaldies que Esquerra ha aconseguit a través de mocions de censura, amb el suport del PSC, el tercer en discòrdia.

Els tres partits estan al govern comarcal des de les eleccions de l’any passat, però els socialistes i el PDCat han pres la decisió d’expulsar-ne els republicans.

foto_consellers_marga_cruz
Els consellers actuals al CCMaresme, amb Palacín a primera fila de negre

L’antiga CiU i el PSC sumen 15 dels 33 consellers del Consell Comarcal, pel que a partir d’ara governaran en minoria i pactes puntuals.

La decisió neix de la nova executiva maresmenca del PDCat, presidida per Carles Bosch, que ja duran el procés de primàries del seu partit al Maresme  va anunciar que les actuacions dels republicans a Arenys i Caldetes, o a Montgat i Vilassar on Esquerra no va respectar la força més votada prenent l’alcaldia a convergència, tindrien conseqüències.

La presidenta d’ERC al Maresme, Mònica Palacin explica a RP que s’han assabentat per la premsa del trencament i recorda que justament avui tenien reunió amb l’antiga Convergència per fer seguiment del pacte al consell. Palacin denuncia l’actitud de silenci del PSC.

Sobre les mocions de censura a diferents municipis, Palacin recorda que els municipis tenen autonomia local i que no hauria d’influir en la política del Consell Comarcal.

Palacin explica que la relació al si del govern comarcal era bona, però reconeix tensió amb les executives dels partits.

Les relacions s’han tornat més enfrontades en les últimes setmanes després que Bosch guanyés les primàries al Maresme i els retrets entre uns i altres en entrevistes i comunicats hagin desembocat en el trencament del pacte.

La Vanguardia /Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics