Malgrat recull sabates de dona contra la violència masclista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El calçat pintaran de vermell i s’utilitzaran per una mostra d’art visual de l’artista mexicana Elina Chauvet. Encara queda poc més d’un mes pel dia internacional contra la violència de gènere, el 25 de novembre, però ja s’ha començat la recollida de sabates en desús en diversos establiments i edificis públics de Malgrat.

La iniciativa l’impulsa la regidoria d’igualtat, que ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquesta representació amb l’aportació de calçat que ja no s’utilitzi. En les properes setmanes es faran tallers per pintar-les a Can Campassol.

El projecte “Zapatos Rojos” es va iniciar ara fa 7 anys a la ciutat mexicana de Ciudad Juárez amb 33 parells de sabates donats per dones moltes elles familiars de víctimes del masclisme. Als anys 90 la ciutat va patir una onada d’assassinats de dones, feminicidis, on la majoria de víctimes tenien entre 15 i 25 anys. Des del seu inici el 2009  la representació es va començar a expandir arreu del món, travessant les fronteres mexicanes i arribant fins a Europa on ja s’ha fet en altres ciutats italianes, espanyoles i angleses.

La mostra, que es podrà visitar el 25 de novembre durant tot el dia als carrers de Malgrat,  és una escenificació del dol col·lectiu. Precisament la impulsora de “Zapatos Rojos”, Elina Chauvet va perdre la seva germana víctima de la violència de gènere.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics